De eerste drie weekjes
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Petra
22 Februari 2009 | Macau, Macau
De laatste dag van jullie vakantie alweer! Nog mooi wat tijd om een nieuw verhaal van mij te lezen! Want er zijn ondertussen alweer meer dan twee weken verstreken en ik heb dus ook alweer heel wat beleefd.
De eerste week zijn we gelijk goed begonnen met een echt Chinees etentje. We werden uitgenodigd door een jongen die Carla vanuit Groningen kent en die naar de universiteit van Macau gaat. Nou wat we daar toch allemaal wel niet voorgeschoteld hebben gekregen is echt niet normaal!! Voor de Nederlandse begrippen dan.. want tja.. ik ben nu natuurlijk in China en ik wist van te voren dat ze hier geen boerenkool of hutspot zouden eten. Maar weer eens iets nieuws proberen dus. Die avond stond er eendentong, ongepelde garnalen, warme sla in soja saus, kikkerbillen/pootjes, schelpdieren, varkensvlees, rijst, mie, slang en iets van een eierprutje op het menu! En als toetje worm gemengd met ei en kruiden! En geloof het of niet het meeste heb ik nog echt gegeten ook! Alleen de eendentong en de ongepelde garnalen kon ik niet aan. En als ik van te voren wist dat het wormen waren zou ik dat waarschijnlijk ook niet geprobeerd hebben. Maar goed, dat voerden ze gewoon in je mond, dus veel keus had je niet haha. Na het etentje zijn we nog gezellig wezen stappen met de hele groep waardoor we laat thuis waren en de volgende morgen nog lekker lagen te slapen toen plotseling de bel ging! Nieuwe huisgenootjes!! We moeten het appartement nu delen met 3 Chinese meisjes; Vicky, Amy en Yolanda. Ja makkelijke namen he! Tegenwoordig heeft bijna elke Chinees een chinese en een engelse naam :-)! Maar goed engels kunnen ze niet zo goed, dus de communicatie gaat soms nogal moeilijk.
Petra aan Amy; “Is Vicky home?”
Amy kijkt me vragend aan..
Petra: “Is Vicky here? In the apartment?”
Amy kijkt me nog steeds vragend aan: “Huh?”
Petra “Is your friend here?!” (druk wijzend naar hun slaapkamer)
Amy: Oohhww.. no he is waiting at school”.
Ja het verschil tussen hij en zij kennen ze nog niet. Maar ze zijn wel heel lief hoor. Ze zijn nog een beetje verlegen omdat ze dus nog niet zo goed engels kunnen, maar goed, met een paar handen en voeten erbij kom je er uiteindelijk wel.
En in de eerste week mocht ik ook mijn verjaardag hier vieren!! Ik had eigenlijk geen grootste plannen, maar omdat we Macau toch al wel grotendeels gezien hadden (het is niet zo groot als ik gedacht had) hadden we dinsdag avond nog besloten om woensdag mijn verjaardag maar in Disneyland Hong Kong te vieren!! Dus woensdag morgen nadat we een stukje taart hadden gegeten die ik van Carla had gekregen zijn we op pad gegaan. Het park is niet zo groot als in Parijs, maar we hebben het wel leuk gehad!
En om half 10 donderdag morgen begon voor ons de introductie op school samen met alle andere exchange studenten uit onder andere Denemarken, Finland, Portugal, Korea en een heleboel uit mainland China. Nou ja, die drie dagen lang durende introductie was gewoon net zoals een introductie hoort te zijn. Rondleiding door de school, vakken kiezen, uitleg over alle regeltjes, visum aanvraag, spelletjes, uit eten, een rondleiding door Macau (waarvan we ondertussen al aardig wat hadden gezien) en natuurlijk niet te vergeten een Cantonees taal lesje!
En maandag begonnen de echte lessen op school. Mijn vakken pakket bestaat uit Event management, Marketing Management, Festivals & Events, Club Management, Consumer Behaviour, Catering Management for Events en Wine Studies! Ja Wine Studies is toch wel één van de leukste vakken, het 1e uur krijg je theorie en het 2e uur mag je wijn proeven :-)!
De eerste week waren de lessen vooral ter introductie, maar we zitten ondertussen alweer in de tweede week en we moeten nu echt aan het werk. Voor de meeste vakken valt de studie last nog wel mee, maar voor een aantal vakken moeten we al flink bezig. En met de chinezen samen werken wordt nog een uitdaging denk ik. We hebben al gemerkt dat ze niet van discussies houden en ze vertellen ook niet graag hun mening. En de meeste hebben naast school ook nog een part time of zelfs een full time baan, dus je moet wel een beetje flexibel zijn in de meeting tijden met je project groepje. ’S Avonds om 8 uur of zondag middag afspreken vinden ze hier heel normaal :-s! En ook het ‘Hello Kitty’ gehalte ligt wel irritant hoog hier.
En nu na 3 weken hier gezeten te hebben zijn we er ook achter dat eendentong en wormen ook niet het dagelijkse voer voor de meeste chinezen is. We hebben ondertussen al wel vaker Chinees gehad en het valt allemaal wel mee, behalve dan dat ze graag over heel veel knoflook over gooien. En het ‘normale eten’ (aardappels, pasta etc.) is hier in de supermarkt aardig prijzig en we hebben al ontdekt dat je voor 2 of 3 euro ook heel lekker uit eten kunt. Dus tja.. zelf koken komt er hier ook niet vaak van :-)!
Het uitgaans leven hier in Macau hebben we ondertussen ook aardig verkent. We hebben de leuke clubs en Casino’s al een paar keer aangedaan. De Casino’s zijn zo enorm hier dat je erin verdwaald. Woensdag avond gaat ons standaard stap avondje worden naar de Venetian… (1 van de vele casino’s) daar hebben ze namelijk elke woensdag avond ladies night met een leuk bandje en gratis drankjes voor de dames!!
Nou wat willen we nog meer ;-)!
Liefs Petra
Voor degene die mijn prikbord op willen vrolijken met een kaartje; hier is mijn adres
Avn Do Coronel Mesquita 11o
EDF. Caravella Court 14a
Macau
China
En mijn Macause telefoon nummer: +853 62825662
22 Februari 2009 - 08:34
Christa:
haha wat een verhaal ! Chinees eten ben ik echt benieuwd voor, maar die Hello-Kitty gedoe, haha dat had Carla me al voor gewaarshuwd ! Maar wel leuk je vakken ! En uitgaansleven klinkt gezelliig :) Blijf schrijven en all het beste Petra! Succes met de group-projects (sterkte ermee!)
Ik mis jullie,
xoxo
CC -
22 Februari 2009 - 11:55
Gerda:
Hey Peet,
We hebben een heerlijk ski weekje gehad, heel veel sneeuw, veel geskied en plezier gehad, was natuurlijk lang niet zo gezellig zonder jouw, ha, ha.
Je hebt al veel meegemaakt daar zeg en zo te zien lust jij voortaan alles, baaah!
Veel succes met je studie en erg leuk om je verhalen te lezen.
Groetjes en een dikke kus van ons allemaal. -
23 Februari 2009 - 18:43
Annet:
Heeeeej!
Petra, wat ja weer een leuk verhaal! Als ik dat zo lees wordt ik wel een beetje jaloers..! Ik ben wel benieuwd hoe je de lessen gaat vinden als je dr helemaal midden in zit, lijkt me namelijk aardig veel! En het is eigenlijk best leuk om geregeld wat te lezen:P
Ik heb ook weer zin om naar het buitenland te gaan! Nog anderhalf jaar he...:D
Heye, heel veel plezier de komende weken en hou ons op de hoogte!!
xx Annet -
25 Februari 2009 - 09:47
Judith:
Heey Peet,
Wat leuk om te lezen weer! Klinkt nog helemaal niet slecht daar :) eigenlijk wel heel leuk zelfs! Ik krijg ook weer helemaal de kriebels om een vlucht te boeken!!
Nou veel plezier!!
xx