Living the Caribbean Life
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Petra
04 Oktober 2008 | Turkse en Caicos Eilanden, Cockburn Town
Bedankt voor al jullie leuke berichtjes! Hou me maar goed op de hoogte van alles wat er in Nederland gebeurt!
Maar hier dus eindelijk weer een bericht van mij!! Het is alweer een lange tijd geleden sinds ik mijn laatste verhalen erop heb gezet dus ik heb weer een hoop te vertellen! Ondertussen zijn Fleur en Sandra alweer terug naar Nederland en zijn er twee andere Nederlandse meiden (Annet en Rayenne) bijgekomen.
Maar laat ik eerst maar eens beginnen met het grootste avontuur; de hurricane! Zoals ik heb gehoord heeft het zelfs in Nederland het nieuws gehaald!! En ik zat er natuurlijk midden in haha. Maar het viel allemaal ontzettend mee.
Het begon eerst met tropische stormen en hurricane Hanna. Die hadden al voor behoorlijk wat chaos gezorgd. Bomen lagen al om en wegen waren onder gestroomd (water afvoer kennen ze hier namelijk niet). En ook ons appartement begon op meerdere plekken te lekken!
Er werd verwacht dat Ike ons met een categorie 4 zou raken (even ter vergelijking: Katrina was een categorie 4 a 5). Dus er waren behoorlijk wat voorbereiding getroffen. Alle ramen waren dicht getimmerd, iedereen begon voedsel in te slaan en alle gasten bij ons op het resort werden naar huis gestuurd. De nacht dat Ike ons zou raken konden alle werknemers van Beaches in het hotel slapen, dus daar ben ik ook maar heen gegaan. Met zn allen gezellig in 3 grote kamers op de grond slapen :-). Beetje ouwehoeren met zn allen natuurlijk, spelletjes gedaan en nog een beetje geprobeerd te slapen. Omdat alles was dichtgetimmerd hebben we er eigenlijk niet veel van meegekregen, je hoorde alleen de wind waaien. De volgende ochtend toen we weer buiten kwamen bleek het allemaal heel erg mee te vallen. Er was waterschade en bomen waren ontworteld, maar voor de rest valt het allemaal mee. Wel hebben veel mensen nog een paar dagen zonder stroom gezeten. Andere eilanden van de Turks & Caicos group zijn wel heel erg geraakt.
Doordat het resort toch wel wat schade heeft opgelopen hebben ze besloten om alles maar in 1 keer aan te pakken en het hele resort een renovatie te geven. Daarom zijn we nu voor 2 maand dicht en gaan we begin november gaan we weer open. Een week na de hurricane zijn Rayenne, Annet en ik bij elkaar in getrokken, dus ik heb weer gezellige huismaatjes :-)!
Ondertussen ben ik ook alweer naar een andere afdeling verhuisd, namelijk Human Resources, (personeels management). Daar zit ik samen met 2 andere stagiaires; Nichole uit Jamaica en Leisel uit Trinidad. Het werk is wel leuk en samen hebben we het echt super gezellig! Normaal moeten we daar van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 6 werken, maar nu het resort gesloten is mogen we altijd al om 5 uur naar huis! En ik heb dus lekker het hele weekend vrij :-)! En omdat er op het eiland zelf niet zo heel veel te doen is komen er ’s avonds na het werk vaak wel wat mensen bij ons langs of gaan wij naar wat mensen toe, dus we vermaken ons hier prima!
Met het hele weekend vrij is de zondag onze beach dag geworden. Dan gaan we smiddags altijd lekker luieren op het witte strand en zwemmen in de helder blauwe zee onder het genot van een warm zonnetje! Hoe is het weer daar trouwens in Nederland ;-)? Haha. Maar het strand is hier echt super grappig. Je ligt gewoon lekker in het water en de kleine visjes zwemmen gewoon vlak langs je heen. Laatst zagen we ze zelfs spelen in het water! Er lag een klein stukje hout in het water en ze sprongen er om de beurten overheen!! En toen ik laatst lekker lag te luieren begon Annet in een keer te gillen. Die zat in het water en zag een grote schol voorbij zwemmen! Ik zal nog een keer een onder water camera kopen dan kunnen jullie ook meegenieten :-)!
Voor de rest hebben we in onze vrije tijd ook wel weer heel wat leuks mee gemaakt. De dag nadat Annet en Rayenne waren aangekomen werd er een feest georganiseerd op een grote catamaran. Het was eigenlijk voor de afdeling watersport maar wij werden ook gewoon uitgenodigd. We zijn toen een eind de zee op gevaren en hebben daar lekker staan feesten, haha super leuk!
En ook afgelopen vrijdagmiddag zijn we weer met een boot weggeweest. Gingen we met zn allen vissen!! Ik voelde me een beetje duizelig, dus ik ben maar rustig gaan zitten, maar er zijn echt een boel vissen gevangen! Rayenne had 3 vissen en iemand had zelfs bijna een haai aan de lijn! Toen we weer op de steiger stonden hebben een paar jongens de vissen ontschubt en alle ingewanden eruit gehaald. Diezelfde jongens hebben toen ook wat vissen bij ons thuis gebracht en in de gootsteen gelegd. Nou hadden we daar een paar dooie vissen in onze gootsteen liggen. We keken elkaar echt aan van: “Tja en wat doen we nu?” Haha gelukkig kwamen de jongens even later terug om ze voor ons te bakken :-)!! Lekker hoor zo’n vers gebakken visje!
Voor de rest zijn we nog een paar keer uitgeweest. Afgelopen weekend zijn we naar een feest geweest dat werd georganiseerd in het Ball park om geld in te zamelen voor de Hurricane slachtoffers. Het begon al vroeg dus we konden nog wel met een jitney heen. We kregen toen een lift van twee kerels die ook wel zin in een feestje hadden dus toen we aankwamen gingen ze ook gezellig mee. Maar toen we naar binnen wilden gaan bleek dat we aan de verkeerde kant van het park stonden en dus een heel eind moesten omlopen. Daar hadden die kerels geen zin in dus toen besloten ze maar om die beveiligings man om te kopen. En eenmaal binnen vonden ze het toch niet zo’n succes en zijn ze na 5 minuten weer weg gegaan haha!! Wij zijn wel gebleven want er waren veel bekenden. Het was echt gezellig en aan het eind van de avond was er nog een optreden van de Twin of Twins (bekende artiesten uit Jamaica). Hoewel we nog niet alles van dat Jamaicaanse taaltje verstaan was het wel leuk. Na het optreden zijn we nog met ze op de foto geweest :-) haha. En een van de twee zag Annet wel zitten en vroeg haar om haar nummer. Vervolgens natuurlijk nooit wat van gehoord.
Nou ik zal nu maar eens stoppen en ik zal proberen er wat vaker wat op te zetten zodat jullie niet meer zulke lange verhalen hoeven te lezen!
Groetjes!!
Liefs,
Petra
04 Oktober 2008 - 14:48
Rozemarijn:
Jeej! eindelijk weer berichtje! Super om te horen dat het zo goed met je gaat en je het naar je zin hebt! Ik stuur je binnenkort wel weer een mail van de verhalen hier (niet zo spannend als jou verhalen hoor)!
Liefs Roos -
04 Oktober 2008 - 15:41
Colinda:
Wat weer een super verhaal :-D!!
Leuk om te horen dat het zo goed met je gaat en dat je het daar super naar je zin hebt!!
En wat maak je ook veel mee :-|, mijn leven lijkt in 1x zo saaiiii haha…
heel veel liefs <3
Colinda
04 Oktober 2008 - 16:41
Juud:
Wow wat klinkt dat heerlijk allemaal, wat een leven!! Mooi zonnetje, mooi strand, lekker visje, feestjes, gezellige mensen! Klinkt helemaal goed!! Heel veel plezier geniet er lekker van!! Dikke kus! -
04 Oktober 2008 - 18:38
Ilse S:
Hee!
Wat een heerlijk leventje heb jij daar :D Ben echt wel een beetje jaloers hoor! Lekker zon, strand, zee, geniet ervan!
Liefs, Ilse -
07 Oktober 2008 - 12:07
Fleur:
Heey meis!! Eindelijk een berichtje! ;-) Klinkt nog steeds helemaal goed, ik ben zooooo jaloers en ik heb heimwee!! Het is hier koud, het regent.. Bleh, niks aan! Toevallig schijnt vandaag het zonnetje, maar dat is echt een uitzondering deze week! Not cool! En ik ben al zo'n koukleum geworden sinds T&C.. Haha! Maar super om te horen dat jullie het nog steeds zo naar jullie zin hebben! Goed zo dat jullie zo lekker genieten!
Nou groetjes aan die andere meiden en ik ga je site bijhouden! Als jij berichtjes er op blijft zetten natuurlijk ;-) Dikke knuffel voor iedereen daar!!
Liefs -
29 Oktober 2008 - 08:40
Marius Bremmer:
Hoi Petra, leuk om je weblog te lezen!
Ik hoop dat het lukt dat ik langs kan komen in december. Ik bel jullie deze week daarover! groetjes uit Groningen, Marius Bremmer