Chi, Cha Chinaland!
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Petra
01 Februari 2009 | Macau, Macau
Mijn stage op de Turks en Caicos eilanden is helaas afgelopen!! Op 14 januari vloog ik weg van het prachtige eilandje Provo :-(! Maar na 2 korte weekjes thuis te zijn geweest, zit ik op dit moment alweer aan de andere kant van de wereld! Het was eerst wel even een goede selectie maken van wat ik allemaal mee moest en mocht, want dit keer was 20 kilo de limiet!! Heel wat anders dan de 2x 23 kilo die ik mee mocht naar Provo! Maar goed, gelukkig is dat allemaal gelukt en dus ben ik afgelopen vrijdag samen met mede student Carla afgereisd naar China. Eerst een overstap in Helsinki, toen doorgevlogen naar Hong Kong waar we om 8 uur ‘s morgens (1 uur ’s nachts NL tijd) aankwamen. Was eerst wel even goed kijken waar we heen moesten maar hebben het uiteindelijk allemaal gevonden. We zijn toen op de boot gestapt richting Macau!! Daar werden we opgehaald door 2 studenten en die hebben ons naar ons appartement gebracht. Ze hadden me niet bij Carla in het appartement ingedeeld, maar sliep vannacht wel bij haar in het appartement. Zij zit momenteel namelijk nog helemaal alleen daar. Morgen gaan we proberen te regelen dat ik bij haar in het appartement kom. Ik hoor nu eigenlijk in een ander appartement te zitten bij (volgens mij) een chinees meisje, heb haar alleen nog niet ontmoet. Nou goed, onze eerste dag hebben we niet zoveel gedaan, hebben een paar straatjes van Macau bekeken wat boodschapjes gedaan en voor de rest niet zoveel. We waren ook zo moe en zijn dan ook al om half 7 naar bed gegaan!!
Maar goed ik ben dus goed overgekomen en heb al mijn spullen nog. Ben niets verloren of kwijtgeraakt ;-)! Wat vinden jullie daarvan!
En vandaag zijn we verder gegaan met Macau verkennen. We hebben lekker de hele dag de toerist uitgehangen met in de ene hand de camera en in de andere hand de kaart van Macau. We hebben thuis natuurlijk wel eerst op de kaart opgezocht waar wij nu eigenlijk woonden en zijn toen op pad gegaan. We kwamen eerst uit bij een groot park midden in de stad. Daar zijn we dus even doorheen gelopen en zijn toen verder de stad ingelopen. Zijn we nog naar Fisherman's Wharf gelopen, waar ze allemaal dingen hebben nagebouwd (zie foto's). Na een paar uur hadden we wel weer genoeg van de stad gezien en waren onze voeten er ook klaar mee. We hebben toen dus maar lekker een taxi naar huis genomen. En vanavond zijn we lekker uit eten geweest. We hebben het eerst maar op veilig gespeeld en zijn lekker naar een pizzeria gegaan :-)!!. En daarna natuurlijk een ijsje bij de McDonalds gehaald haha.
Na vandaag we hebben nog een paar dagen de tijd om in te burgeren want pas 5 februari begint onze introductie! We zijn er al wel achter dat het heel gewoon is om in het openbaar te boeren en om te smakken tijdens het eten! En we hebben al een hele lange chinees gezien, een paar hele dikke en chinezen met krullen (weet niet of echt of permanent was)!! Maar ze zijn dus niet allemáál klein en dun en hebben stijl haar :-p!
Nou goed, verdere (vreemde of leuke) verhalen laat ik jullie weten!
Liefs Petra
P.S. Foto's groter dan 2MB kan ik hier niet opzetten, dus heb er ook een aantal op mn hyves staan. Zie http://petra-t.hyves.nl/album/36512390/China/EsZq/
01 Februari 2009 - 13:57
Mama:
Ha die Peet
Nou je begint lekker hoor: allerlei berichten op je site en nog wel met een heleboel foto's: geweldig!! nu kunnen we tenminste meegenieten. Ga zo door zou ik zo zeggen!
Dikke kus! -
03 Februari 2009 - 07:15
Angelica:
Haaa Petra,
Wat leuk om je verhaal te lezen :). Een paar dagen geleden ben ik ook door China gelopen (noujah het vliegveld heb ik bewonderd) maar dat zag er al megaleuk uit!! Ik hoop dat je het naar je zin hebt daar en veel succes : ).
xx
Angelica
04 Februari 2009 - 14:42
Pappa:
Hoi Petra,
Van Harte gefeliciteerd en natuurlijk een dikke smok voor je 22-ste verjaardag!! Hoop dat je er een hele mooie dag van maakt (hebt gemaakt inmiddels?).
Leuk om de eerste verhalen te horen en te lezen. Volgens mij leer je de weg daar al een beetje kennen. Ook de foto's geven al een mooie indruk.
Big hug!!
Your Daddy -
07 Februari 2009 - 00:02
Sandra:
Jeeeetje Petra!
Wat een avontuur!! Fantastisch om te lezen en te zien hoe 't daar is!
Hier op Provo alles goed, Grace Bay bevalt me prima!!
Voel je je al een beetje thuis daar?
Liefs san -
09 Februari 2009 - 12:51
Judith:
Hoi Petey!!
Ik spreek je nu ook een soort op hyves maar wil niet helemaal lukken geloof ik! Ik ben wel heel benieuwd naar je eerste dag school. Tip voor je fotos: gebruik easy upload. Als je fotos gaat plaatsen kun je dat kiezen, moet je wel even installeren maar is wel handig! Succes ermee!
Heel veel plezier!!! kus -
09 Februari 2009 - 20:24
Pappa:
Hoi Petra,
Leuk om die verhalen te horen en te lezen. Ben echt wel een beetje jaloers op je hoor!! Toch wel leuk als je met z'n 2-en bent, nietwaar? Dan kun en durf je wat meer te ondernemen dan in je eentje. Zomaar even een uitje naar Hong-Kong en dat soort dingen. Nou ga zo door en blijf met volle teugen genieten!!
Groetjes van ons allemaal.
Big kiss,
your Daddy -
19 Februari 2009 - 12:21
Roelien:
Ha die Petra,
Hoe gaat het met onze
wereldburger? Was even benieuwd naar je laatste belevenissen daar in China, maar jammer genoeg had je je verhalen nog niet bijgewerkt. We hebben je inmiddels wel al een paar keer "online" gehad en dat is toch ook wel erg leuk en bijzonder. Zo te horen heb je het naar je zin en dat vind ik hartstikke leuk voor je. Ik hoop dat je nog een hele leuke tijd hebt in China en dat we snel nog wat verhalen van je kunnen lezen (liever niet in het Chinees).
Groetjes en heel veel liefs van ons allemaal.
Arnold, Anouk, Jolijn & Anouk