Hello and goodbye

Door: Petra

Blijf op de hoogte en volg Petra

17 Juni 2010 | Verenigd Koninkrijk, Birmingham

Mijn laatste bericht was toen ik hier net een weekje zat. Dit bericht wordt geschreven een week voordat ik weg ga!! De tijd is echt supersnel gegaan en het spijt me dat ik jullie niet beter op de hoogte heb gehouden. Nu nog maar een paar dagen en dan zit mijn tijd hier in Birmingham er al weer op!

Hier toch nog even een snelle update van mijn tijd hier.

Zoals jullie weten zit ik hier voor mijn 4e jaars stage en ik heb net vorige week gehoord dat ik het met een 7,5 heb afgerond!! Wat een opluchting!! Het was natuurlijk op het laatst nog wel even stressen om het verslag af te krijgen, maar het is allemaal gelukt! Nu de laatste drie weken ervoor zorgen dat ze ook echt wat met mijn adviezen gaan doen en dat het niet als iemand onderzetter wordt gebruikt. Ik heb dus een implementatie plan gemaakt zodat ze zich deze zomer niet gaan vervelen :-p.

Nou ga ik jullie niet vervelen met lange verhalen over alles wat ik hier gedaan heb qua werk, want zo boeiend is dat allemaal niet. Kort gezegd heb ik onderzocht hoe 1 van de afdelingen binnen het bedrijf de interne en externe communicatie kan verbeteren. Naast af en toe een vergadering en een interview, zat ik voornamelijk achter mijn bureau om onderzoek te doen en alles uit te werken. Vijf dagen in de week van 9 tot half 5 aan het werk achter een bureau; het viel me best tegen!

Behalve doordeweeks, waren Shardee en ik in de weekenden ook flink aan het onderzoeken. En dan heb ik het gelukkig niet over saaie websites en verslagen, maar natuurlijk over de beste kleding/schoenen winkels en de gezelligste horeca gelegenheden ;-)! Gelukkig komen mijn moeder en zusje dit weekend en kunnen we een extra koffer mee terug nemen!

Nu klinkt het alsof we elk weekend alleen maar zijn wezen shoppen en stappen, maar we hebben ook heus nog wel wat culturele dingen gedaan hoor! Vooral de weekenden dat ik bezoek had heb ik veel gezien en gedaan. Jammer genoeg heb ik niet meer de kans gehad om naar Londen te gaan, maar dat geeft me natuurlijk weer een goed excuus om nog een keer terug te komen :-p! De vluchten zijn namelijk ontzettend goedkoop (mijn zusje had helemaal geluk, die heeft een ticket van 16 euro weten te bemachting; inclusief belastingen en alles!!)

En vandaag is alweer mijn laatste stagedag!! Ik heb eigenlijk niets meer te doen, wat me mooi de gelegenheid geeft om dit tweede en ook gelijk laatste bericht aan jullie te versturen Ja ik weet het, ik heb deze site – en jullie- echt een beetje verwaarloosd; Sorry!!). Dit weekend komen mijn moeder en zusje dus nog op bezoek en we gaan er een gezellig meiden weekend gaan maken (misschien er nog even voor zorgen dat die extra koffer goed benut word :-p)!

Oke, voordat ik afsluit nog even wat over de Engelsen; ze zijn namelijk ontzettend vriendelijk maar ze hebben zo wel hun eigen (vreemde) gewoontes.
Hier wat voorbeelden:
- Ze lopen in maart bij de eerste zonnestralen al in hun t-shirt, korte broek en slippers rond, want – zo zeggen ze zelf – in Engeland weet je nooit waneer je weer zon krijgt!
- Ze eten chips bij zo’n beetje elke maaltijd (of stoppen ze het tussen hun brood)
- Veel engelsen hebben een super slecht gebit!
- In Birmingham is zo’n 1 derde van niet Britse afkomst. Je hebt hier ontzettend veel mensen uit India, Pakistan en Caribische gebied, wat een ontzettend leuk straatbeeld geeft
- In de bus heeft altijd wel iemand heel hard muziek aan staan, zitten ze (wiet) te roken of alcoholische drankjes te drinken.
- Vinden ze patat met azijn echt lekker en snappen ze niet dat wij dat niet eten.
- Behavle met azijn eten ze patat ook wel met gesmolten kaas, jus of chili saus.
- Worden de engelsen altijd ontzettend dronken tijdens het uitgaan
- Kleden de meisjes zich hier erg schaars tijdens het stappen (broeken zijn ongebruikelijk om aan te doen, het zijn alleen maar jurkjes en rokjes wat je ziet)
- Dragen alle meisjes tijdens het stappen hakken waarvan de helft ze aan het einde van de avond uit heeft getrokken omdat ze er niet meer op kunnen lopen
- Een legging word hier door sommige mensen als broek gezien en wordt dus gewoon met alleen een kort shirtje gedragen.
- Sommige engelsen eten bruine bonen met gesmolten kaas op hun brood
- Staan ze allemaal in een rijtje op de bus te wachten en laten ze de mensen die er als eerste stonden voorgaan.

Maandag morgen om half 8 vliegen we weer terug naar Nederland dus tot snel lieve lezers!!

Cheers!

Liefs Petra

• 18 Juni 2010 - 00:58

Ilse S:

Haha, die carnavalsfiguren lijken wel zo uit de fabeltjeskrant te zijn gestapt ;)
    Goed joh, een 7,5 voor je scriptie! Nog een paar daagjes en dan zijn we alweer thuis! Jij hebt net als ik ook op 1 juli je eindgesprek zag ik, dus waarschijnlijk tot dan!!
    Xxx

• 18 Juni 2010 - 10:25

Juud:

Wow Petey!! Een 7,5!! Goed man! Gefeliciteerd!! Nog lekker even een weekendje genieten! En tot snel... !! KUS